Кабінет міністрів України продовжив карантин до 11 травня

За словами прем’єр-міністра, пік захворюваності в Україні наразі не настав.

Кабінет міністрів України продовжив карантин до 11 травня. Про це заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль 22 квітня.

За його словами, пік захворюваності може бути ще попереду. За розрахунками Академії наук пік очікується в період між 3 і 8 травня.

Лише 11 травня ми можемо говорити про відкриття парків, скверів та об’єктів торгівлі. Це дозволить повернути частину людей на роботу та дати старт економіці. Сектор економіки працює та продовжує виконувати всі завдання,

–  сказав Денис Шмигаль.

Уряд має «чіткий план» виходу з карантину, який почнуть реалізовувати, щойно складеться сприятлива епідеміологічна ситуація, яка, за прогнозами Кабміну, може настати 11 травня.

План виходу з карантину складається з 5 етапів. Стартову точку цього плану в Кабміні називають «День К».  Для реалізації цього плану є дві умови. Якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в Україні не змінюється або коливається в межах 5 відсотків. По-друге, якщо лікарні будуть заповнені пацієнтами з коронавірусом не більше, ніж на 50 відсотків.